QUI SOM?

Gent de Gavà està format per persones de Gavà, professionals de diferents àmbits, membres o no d’associacions de la ciutat o d’àmbit general.

Compartim uns principis i uns anhels de canvi social i critiquem la manera com fins ara s’ha gestionat un espai polític fonamental, el municipal, des del patrimonialisme d’unes sigles polítiques i en favor d’uns interessos determinats. Amb prepotència, paternalisme i obscurantisme, segrestant el poder a la ciutadania per a confinar-lo en una torre de vidre, la de l’Ajuntament de la ciutat.

Moltes de nosaltres som activistes de moviments socials com ara el veïnal, el de l’educació pública, el feminista, l’ecologista, el de lluita contra els desnonaments i per l’habitatge digne, l’obrer, el de la solidaritat a dins la nostra societat i vers altres pobles del món, el de la sobirania alimentària, el consum ecològic…

Algunes persones provenim de distintes tradicions polítiques que comparteixen l’aspiració d’assolir una societat sense classes socials. Moltes no ens considerem adscrites a una ideologia però compartim la crítica frontal al model capitalista neoliberal que impera avui en dia.

Ens preocupa el que succeeix a Gavà, i al conjunt de la societat catalana i de l’Estat. Creiem que la política és o ha de ser una altra cosa ben diferent del que ha estat des dels pactes de la Transició. Considerem que els marcs institucionals de l’actual democràcia representativa parlamentària i monàrquica són totalment insuficients, i que l’estructura dels partits tradicionals està superada i ha caigut en el descrèdit. Considerem que l’actual és una democràcia de mercat, ,i que està dominada per una elit econòmica, cada cop més especulativa i menys productivista.

En el context de crisi global actual, donem un pas endavant i assumim la necessitat d’implicar-nos per a construir una nova democràcia, que situï el bé comú per davant de l’interès privat, en el camí cap a una societat igualitària, justa socialment i ambientalment, tant al nostre país, com en relació als altres pobles de la península ibèrica, la conca mediterrània, Europa o el món.

Convidem a qualsevol persona que comparteixi aquestes aspiracions a que s’uneixi a Gent de Gavà, per tal de guanyar la ciutat per a tots i totes les persones. Construint un veritable poder popular que sorgeixi de les bases i per al qual les persones representants polítiques només siguin portaveus (temporals) de les aspiracions de la majoria de la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*